typescript

Typescript & ecmascript (2016)

De zomerperiode loopt op zijn einde, hoog tijd voor nieuwe infosessies dus! Wegens het groot succes van de vorige infosessie (Angular 2), hebben we ditmaal opnieuw twee sessies voorzien. De eerste sessie zal doorgaan op donderdag 22 september 2016 in de Ehsal Campus te Brussel en de tweede sessie vindt plaats op donderdag 13 oktober 2016 op de campus Elfde Linie van Hogeschool PXL te Hasselt.

ECMAScript 2015 (voorheen ES6) is een major upgrade van de huidige versie van JavaScript. In de taal zijn tal van nieuwe keywords en functies aanwezig. Nieuw zijn bijvoorbeeld de keywords class, import, export, let, const en meer. Ook kunt u gebruik maken van arrow functions en lambda expressions. Met ES6 maakt JavaScript een enorme stap voorwaarts en wordt de taal echt volwassen.

TypeScript biedt vervolgens extra features in de vorm van definition files, static typing, interfaces en generics, waardoor fouten in een applicatie al compile-time aan het licht komen, in plaats van run-time, zoals met de huidige generatie JavaScript-applicaties het geval is.

Peter Kassenaar
Peter Kassenaar, auteur van ruim 80 boeken over o.a. Webdevelopment, leert ons werken met de nieuwe versie van TypeScript en ECMAScript en overloopt samen met ons de praktijkmogelijkheden.

De infosessies zijn zo samengesteld dat deelnemers met verschillende ervaringsniveaus het programma kunnen volgen. Naar goede gewoonte voorzien we na elke leerrijke interactieve sessie steeds een natje en een droogje.

Ook geïnteresseerde collega’s, vrienden of kennissen zijn welkom!

© AARIXA BVBA 2020